23 Eylül 2013 Pazartesi

GÖNÜLLERE KIŞ GELMESİN...

Eylül çok güzel bir ay. Ne çok sıcak, ne çok soğuk. Doğanın, yaz yorgunu ağaçlarıyla, pazarlarında yeni sezon meyve-sebzeleriyle rengarenk coştuğu da bir ay aynı zamanda. İnsan elinden kaçırmadan bir şeyler yapmak istiyor, yetişemiyor; son sıcakların ucundan kopardıklarının tadı damağında koskoca bir mevsimin ardından bakakalıyor. Yeni, biraz soğuk, biraz kasvetli, biraz ümitli, biraz yılgın ve muhakkak çok renkli bir mevsim kapıdadır. Garip bir mutluluğa MERHABA! 
Geçen hafta bir gün, iş çıkışı eve gelirken, gökyüzünde bulutlarla güneşin dansını seyrettim. Sanki bu ateşli tangoyu yapan onlar değilmiş gibi, ertesi gün gökyüzü treninin farklı kompartımanlarında seyahat ettiler. Hava durumu sunucuları bu durumu şöyle özetlediler: Açık ve az bulutlu. Ve elbette hiç bir duysallık olmadan...
Oysa Eylül romantizmdir. Yaprağının rengiyle, yağmuruyla, rüzgarıyla, içini zaman zaman titreten soğuğuyla, gün ortası terleten sıcağıyla güzeldir. Daha romantik bir ay için, koca bir kışı geçirip bahara yol almamız gerekiyor. Tadını çıkaralım hep beraber. Her anın zevkine varalım. 
 Dileyelim de "mecbur kalmadıkça savaşın cinayet" olduğunu bilmeyenler de bu mevsimin güzellikleri hatırına gönüllerini sevgiyle doldursunlar. Hatta belki, kendi insanını birazcık daha fazla sevsinler ve ihtiraslarını dizginlesinler.  




4 yorum:

  1. CANIM YAZIN ÇOK HOŞ TAM MEVSİMLİK :)RUH HALİMİZE HİTAP ...AMA AFYON BU KADARDA BOZ KIR DEĞİLKİ:)))))

    YanıtlaSil
  2. :) Fotoğrafların bir kısmı çevre yolundan, bir kısmı bizim sitenin girişinden.

    YanıtlaSil
  3. Eylül benim içinde güzel bir aydır yazın o sıcaklarının bitmesi ve ardından serinlik rahatlık ve huzur bir çok kişi sonbaharı hüzünlü bulurken ben tam aksine dingin bulurum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım yaş ilerledikçe, hayattan zevk almayı öğrendiğinde falan sonbahar gönüllere hitap ediyor. Çocukken ve gençken yaz mevsimi favorimdi. Elbette bunda bitmek bilmez sandığımız okul ve derslerin de payı var:) Yorum için teşekkürler.

      Sil