22 Ekim 2015 Perşembe

ŞİMDİ OKULLU OLDUM :)

Sonunda keçe kursumuz açıldı. Sevgili Birsel'ciğimin itici gücü olmasa hayatta başaramazdım bir kursa gitmeyi. Gerçi daha ilk haftadan cumartesiyi kaçırdım ve ancak pazar sabah dersine girebildim ama bu bile benim için başarıdır. Devamlılığı nasıl sağlayacağımı ise bilemiyorum. 
Kurs binamız benim çocukluğumda hamamdı. Sıkı bir hamam kültürü vardır ilimizde. Dolayısıyla ben de yakın zamana kadar bundan ziyadesiyle yararlandım. Ancak son yıllarda; yeni açılan termal otellerin havuzları, eskiyi ihmal, biraz da tembellik gibi etkenler hamam sefalarımıza ket vurdu. Üstelik benim gibi pek çok kişi olmalı ki, önce kapanan sonra da uzunca bir süre kaderine terk edilen hamam binası yıkılmak üzereyken restore edilip el sanatları, müzik vb kurslar için kullanılmaya başlanıldı. 
İlk kurs günümde pratikten bir keçe çanta kestik. Ben çantayı iğne oyası temel tekniği ile çepeçevre diktim. Birsel ise önce süslemesine ağırlık verdi. Aşağıda onun papatyalarını görüyorsunuz. Hatta bir ara nasıl duracak diye merak edip benim çanta üzerinde deneme sürüşü de yaptık papatyalarla. Arkadaşım tohum kısmı için sarı düğmeler dikti. Çok hoş oldu, hepimiz çok beğendik.
Aslında bizim çalıştığımız suni keçeymiş. Kurs hocamızın babası keçeciymiş ve istersek bize gerçek keçe temin edebilirmiş. Hocamız babasının numune gerçek keçelerini gösterdi bize. Doğal keçenin dokusuna bayıldık. Renklerden bahsetmiyorum bile. Birsel yeşil, bense mor bir yelek dikelim istiyoruz. Ama keçenin metrajı bildiğimiz kumaşlar gibi değilmiş. 125cm X 80cm dedi sanırım hoca. Bu durumda önce modeli ayarlayıp kalıplarımızı kesmemiz ve ne kadar keçeye ihtiyacımız olduğunu tespit etmemiz gerekiyor. Çünkü doğal keçe biraz masraflı 1 tabakası 30 TL idi galiba. Birselle ben de maşallah "genç irisi" olduğumuz için, modele göre belki de 2 tabaka almamız gerekecek. 
Şimdilik yelek konusunda acele etmiyorum. Daha neler yapabiliriz bir görmek istiyorum. Çünkü dikeceğim yeleğin, kendi açımdan, keçe otantik bir kumaş da olsa görüntüsünün şık ve şıkır şıkır olmasını arzu ediyorum. Süslemeleri özel ve özenli oldun istiyorum. Bunun için de biraz daha yol almam gerektiğini düşünüyorum. Malzemeyi tanımak önemli bence. Daha 1 gün kursa gittim, kendimden çok şey beklememeliyim, değil mi ama?    

13 yorum:

  1. Hayırlı olsun eminim güzel işler çıkacaktır, merakla bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler arkadaşım. Ben de ortaya neler çıkacak merak ediyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  2. Hayırlı olsun Nurtenjiim. Benim bildiğim Nurten 5 derse, hadi ilemedin 7 derse kalmaz Hocaya bile taş çıkarır :) Merakla beklemekteyim :) Sewgiler, ML...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emeljiimmm hoşgeldin. Toplamda 7 ders gidebilirsem harika olur. Muhtemelen kurstan devamsızlık dolayısıyla atılacağım :) Cumartesileri öğleden sonra olunca benim hesaplar şaştı :( Cumartesi öğleden sonra kurs mu olur? Evet çok güzel olur da, benim için neredeyse imkansız. Bakalım artık. Hoca "velin gelsin kızım" diyecek bir zaman sonra :) Sevgilerimle.

      Sil
  3. HAYIRLI OLSUN OKULUN:)HAMMAM DA GÖRÜŞÜRÜZ İNŞALLAH..HA BİRDE GENÇ İRİSİ FALAN DEĞİL BAYAĞI BİR FİT KARDEŞİM BENİM...KEÇE İŞLERİ KOLAY GELSİN SEN ZOR İŞLERİN BAŞARANIYDIN:))KEÇE KOLAY İŞ GİBİ GELİYOR BANA...OLSUN OLSUN HADİ ELLERİNE SAĞLIK KOLAY GELSİN...GÖRÜŞMEK ÜZERE SEVGİLERİMLE CANIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluklar Sokağının güzel hanımı, çok teşekkür ediyorum. Muhakkak siz de gitmişsinizdir bu hamama değil mi? Şimdi çok değişmiş. Zaten önümüzdeki günlerde fotoğraflayıp blogcu arkadaşlara da göstermeyi düşünüyorum. Hürmetle.

      Sil
    2. KURSA GİTMEDİM CANIM:) HOCALARI ZİYARETE GİTTİM GÖRDÜM
      BİNA ŞAHANE:)RESTORASYON YAPILINCA Kİ HALİNİ BİLİYORUM ESKİ BİNA ŞEKLİNİ GÖRMEMİŞTİM...ÇOKTA GÜZEL POST OLUR YAP...SAYGI VE SEVGİLERİMLE BİLMUKABELE EFENDİM

      Sil
  4. Ne güzel, insan kendini zorlayınca gidiyor ve sonra iyi ki de gitmişim diyor, öyle güzel kafa boşaltıyor, öyle bir terapi gibi geliyor ki..Kimbilir ne harikalar çıkacak ilerleyen günlerde..Merakla bekliyorum, şimdiden kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Hanımcım inşallah sürdürebilirim. Gerçekten çok zevkliydi. Bu ne akraba gününe, ne de herhangi bir toplantıya benziyor. Tamamen ortaklaşa zevk alınan bir şeyleri paylaşıyorsunuz. Mutluluğumu paylaştığınız için teşekkür ederim. Sevgilerimle.

      Sil
  5. Iyidir kurslar iyidir, helede ortaya cikan isler icine sinince. O gercek kecelerden cok guzel sapkalar yapiliyor, olurda yapmak istersen bulunsun bir kosede:)) Sen ki o minnak minnak motifleri orup ortaya koca battaniyeler cikaran hatunsun, bunlar oyuncak olur elinde anacim:) Ben eminim boynuz kulagi gececek ve yaptigin kece islerle ortaligin tozunu attiracaksin hayatim. :))

    YanıtlaSil
  6. Süper anlatmışsınız :) Yeleğiniz yakında diktiğinizi görmek dileğiyle, iyi dersler dilerim!

    YanıtlaSil
  7. Nurtenn çok sevindim senin adına,ilk günden çanta bile yapmışsınız baksana...Kimbilir daha ne güzel işler yaparsın sen...Ördüğün motiflerden de koyarsın çok yakışıyor...Gerçek keçe muhteşem bir malzeme ve yelek çok güzel olur,etnik bir yelek,türk işi desen ya da kilim desenleri çok yakışıyor onlara...Merakla bekliyorum canım...

    YanıtlaSil
  8. Kim bilir ne güzellikler çıkacak. Hayırlı olsun canım. Şimdiden belli papatyalar içimi açtı. Kolay gelsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil