7 Eylül 2013 Cumartesi

DÜNDEN KARELER

Oğlum bir kaç günlüğüne Ankara'ya gitti. Onu geçirdikten sonra ben de annemlere gittim. Yolda gaz bitti. Yazın arabayı benden fazla kullandığı için yağına, tuzuna, gazına, benzinine, yıkatmasına oğlum bakıyordu. Bakmamış:) Yakıt işini hallettikten sonra bir de yıkatmaya girdim. Köpüklerin içinde kalınca bir kaç kare fotoğrafladım.  







 Artık araba (en azından dışı) tertemiz olmuştu. Annemi de alıp, aile büyüklerimizden, iki tane yaşlı ve hasta akrabamızı ziyarete gittik. Yaşlı teyzemiz, eski Afyon evlerinin bulunduğu bir semtte oturuyor. Sokaklarda belediyenin yol yapım çalışmaları var. Park edecek yer bulmak ise neredeyse imkansız. Epey uzağa durduk, bir kaç kare görüntülemek istedim ama her taraf toz toprak içinde olunca güzel bir şey ortaya çıkmayacağına karar verdim. Şimdilik bu tek fotoğrafı koymakla yetineceğim. Yol yapım işleri çok uzun sürüyor. Yeni fotoğraflar belki de seneye falan.. 
Aslında bu eski Afyon mahalleleri çok güzel evlerle dolu. Ama hepsi de çok bakımsızlar. El değiştirip turistik işletmeye açmak içinse çok küçükler. Yıkılıp yeniden yapılmaları, zaten tarihi eser olmaları sebebiyle mümkün değil. Hadi yıkmak mümkün olsa, şu haliyle beş para etmeyecek ama konumu itibariyle paha biçilemeyecek her bir evin,  kim bilir ne kadar çok mirasçısı bulunacak, işin içinden çıkılması mümkün değil. Yol boyu o kadar çok yıkık, dökük ve metruk ev vardı ki, geçmişteki şaşaalı günlerini düşünüp içim acıdı. Dolayısıyla aslında belediye buralarda yolu düzeltse ne olacak, bu da garip bir durum.  
İki yaşlı ve hasta akraba ziyaretinden sonra, bir de kendi teyzeme gittik. Ona bu hafta diktiklerimi gösterdim ve bir önceki gün İKİLER'İN İNTERNET SİTESİNDEN aldığım tişörtlerin bunlar olduğunu söyledim, inandı. Demek ki, güzel dikmişim:) 
Akşam eve gelince, bir şekilde pazara düşen son çileklerden kendime bir içecek hazırladım. Çilekleri biraz şekerle blenderdan geçirdim. Pürüzsüz hale gelince içine bir kaç tane de buz koyup yeniden blenderladım. Ben bu tadı neden daha önce keşfetmedim ona yanıyorum. Hala bulabileceğiniz çilek var mı diye pazarlarınızı bir yoklayın derim. Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.

5 yorum:

  1. uzat ordan bi bardak da bana ayol canım çekti gece gece:))
    Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. uzat ordan bi bardak da bana ayol canım çekti gece gece:))
    Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. günaydın, sizin gibi araba kullanan hanımları gördükçe imrenmiyor değilim hani, bende almıştım 4 yıl kadar önce ehliyet ama benimki çantamı süslüyor şuan, inşallah birgün cesaretimi toplar eşime rağmen direksiyona geçerim umudundayım.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha haha, yalnız değilsin arkadaşım. Benim ehliyetim de 15-16 yıl çantamı süsledi. Ama o zamanlar iş yerim eve çok yakındı. Yürüyerek taş çatlasın 10 dakika. Hızlı adımla 5 dakika. Çarşıya gitmek için de bütün minibüsler benimdi. Ailede herkes minibüs yollarına yakın oturuyordu, ihtiyaç yoktu. Ama yeni ev biraz uzak olunca mecbur kaldım. Şimdi de 3-4 yıldır kullanıyorum ve çarşıya gitmeyi canım almıyor. Park problemi had safhada. Hele çarşıya yakın eşe dosta gidince, bu sorun daha da büyüyor. Park ettiğim mesafe kadarını yürüyorum, üstüne bir de ceza gibi park ücreti ödüyorum. Olay ne? Nurten güne gitti:))

      Sil